Det afrikanska koket
0kommentarer
Det Afrikanska Koket!
Nu har vi spenderat 14 dagar i Afrika och Tanzania. Darmed har mycket foda intagits i form av afrikansk mat. For manga afrikaner startar ofta dagen med en kall porige(kokande vatten som blandas med majsmjol och socker, ibland aven med mjolk). Den mesta maten har vi fatt hemma hos Japhet & Rebecca. Vi har fatt riktigt bra mat och fatt mojligheten att testa manga spannande ratter.
Att sammanfatta det Afrikanska koket kan goras med ordet bonor och mojligtvis majs!
Exempel pa afrikansk mat ar foljande:
- Ugali : Majsmjol som kokats tills det blir tjockt.
- Makande: Kokta majskorn
- Chapati: Liknande vart svenska pinnbrod, mjol, vatten & salt
Ingen jatte exotisk matresa men frukterna ar goda.
Vi som gaster serveras dock lite mer vasterlandsk mat ibland, sa vi far allt en del pasta & potatis:) Allt ar valdigt vallagat och smakar mycket bra!
I sondags var det som sagt grillfest dar Japhet som ar gammal kock samt kocken fran deras safari bjod pa antilop, buffalo, get och lamm.
Vi har lovat dem att laga till en svensk maltid till dem nagan dag. De har fatt kottbullar av svenska volontarer som varit har innan sa vi tankte att de skulle vara kul att de fick prova nagat annat. Vi kom pa att smargastarta ar nagat vi kanske kan gora, OM vi kan fixa fram gradde som vi inte hittat an sa lange.



Kommentera